Is het slim om bij Amazon boeken te bestellen?

de banner voor de blog: is het slim om boeken te bestellen bij amazon

Table of Contents

Sinds de komst van Amazon naar Nederland kun je er boeken kopen. Moet je nu je boeken gaan bestellen bij de Amerikaanse webshop?

Wat voor boeken kun je kopen bij Amazon?

Amazon is ooit begonnen als webshop dat boeken verkocht. Ze zullen dus hun roots niet mogen verliezen en als een echte boekenfanaat verschillende genres aanbieden. Niets is minder waar: ze verkopen ruim 50.000 Nederlandstalige boeken! Het boek dat je wilt kopen, is beschikbaar bij Amazon. 

Geen losse e-books 

Het nadeel is dat je geen losse e-books kunt kopen bij Amazon. Je moet altijd de boeken bestellen via Kindle. 

Moet je wel boeken bij Amazon kopen?

Waarom niet? Het gaat er mij om dat de service goed is en het bedrijf goed omgaat met het personeel. En dat doet Amazon in Nederland. 

Laten we eens de proef op de som nemen. Ik wil een boek van Saskia Noort kopen. Ik heb vervolgens twee keuzes: het fysieke boek bestellen of in de Kindle app. Bestel je het fysieke boek, dan is het morgen al in huis. Je kunt ook boeken tweedehands kopen. Bij de boeken staan ook reviews zodat je een beter beeld vormt van het boek. 

Hoeveel kost een boek op Amazon?

Een boek op Amazon kost hetzelfde als een boek in de winkel en in andere webshops. Denk aan een bedrag van gemiddeld 20,00. 

Kindle 

Kindle is het kobo van Amazon, waarmee je ongelimiteerde toegang hebt tot e-books. Een Kindle abonnement kost 10,00 per maand en geeft je de mogelijkheid om meer boeken te lezen op je e-reader. 

Wat is beter Kindle of Kobo?

Ik vind Kobo beter omdat ze meer Nederlandstalige boeken aanbieden. 

Hoe kan ik betalen bij Amazon?

Je kunt met alle betaalmethodes betalen bij Amazon. Dus ook met de vertrouwde methode Ideal. 

Conclusie 

Bekijk ook het aanbod van Amazon als je een boek zoekt, want het aanbod is groot en de service is goed. 

Kan ik bij Amazon ook boeken bestellen voor mijn studie?

Nee. Of je moet per boek kijken of er een (tweedehands) exemplaar wordt aangeboden. Je kunt beter een boek kopen bij een online webwinkel dat zich daarop richt.

Meer weten over boeken bestellen?

Ik loop alle winkels na die boeken verkopen om je zo goed mogelijk te helpen. Lees hier een review over de boekenbalie, de online boekwinkel voor tweedehands boeken.