Beter bloggen: zo doe je dat

Beter bloggen: zo doe je dat
Jochem

Jochem

Wil jou helpen om een betere schrijver te worden om daarmee meer te verdienen.

Table of Contents

Het schrijven van betere blogs is de voorwaarde om meer uit je blog te halen. Gelukkig ligt de manier om je schrijfstijl verder te ontwikkelen voor het oprapen.

Oefen, oefen, oefen 

Dat is de weg om beter te kunnen bloggen. Want door veel te oefenen, zullen je stukken naar een hoger niveau gaan.

Helaas. Er is geen shortcut voor snel succes. Het enige wat telt zijn de werkuren die je erin steekt. En dat is ook prima, want daardoor leer je hoe bloggen werkt en hoe je er bijvoorbeeld geld mee verdiend.

Ik heb vier tips voor je om continu te oefenen:

Doe het minimaal één keer in week 

Beter leren bloggen is hetzelfde als piano leren spelen: je moet het blijven doen om er beter in te worden. 

Bovendien scoort je website beter als je minimaal 1 keer in de week nieuwe content plaatst. Het mes snijdt dus aan twee kanten. 

En jij hebt ook tijd zat om wekelijks een blog te publiceren.

Plan een vast moment in als je het lastig vindt om deze frequentie te behalen. Bijvoorbeeld iedere zondag na het ontbijt.

Door consistentie groeit je blog vanzelf, je daar niets voor te doen. En dat is ontzettend gaaf. Check in de video hieronder hoe dat gaat.

Lees de blogs van anderen 

Je kunt van succesvolle bloggers leren hoe het moet. Denk aan hoe je een blog begint, wat voor kopjes je schrijft en welke CTA je plaatst. 

Het zijn succesvolle bloggers, dus je kunt wat van ze leren. Let op: het gaat om het leren, niet om blind kopiëren. Ik raad je aan om de succesvolle blogs SoChicken en Schrijfvis te bezoeken.

Schrijf over onderwerpen die je leuk vind 

Je schrijft makkelijker over een onderwerp als je passie er ligt. Hiermee wil ik zeggen dat je moet schrijven over de onderwerpen waar je hart ligt en niet omdat je daarmee veel geld kunt verdienen. Dit zie ik vaak gebeuren bij affiliate marketeers, die gaan uiteindelijk niet veel geld verdienen omdat ze niet voldoende Schrijfliefde hebben voor een onderwerp. 

Schrijf voor een platform 

Schrijven voor een platform als Textbroker heeft twee voordelen: je verdient er geld mee en je krijgt feedback op je teksten.

Vooral dat laatste is belangrijk, omdat je dan leert welke zinnen anders kunnen, welke spelfouten je nog maakt en welke woorden je beter kunt weglaten.

Je kunt je vandaag al aanmelden bij Textbroker om meteen je eerste blog te schrijven voor een opdrachtgever.

Volg een cursus 

Ik weet niet wat je doel is met je blog, maar wat ik wel weet, is dat een cursus je kan helpen om deze doelen te betalen. Want je leert in een cursus wat de basis is voor een succesvolle blog en als je dat weet, kun je de kennis zelf gemakkelijk toepassen, en ik hoef je dan niet te vertellen wat er dan gaat gebeuren. 

Ik raad je aan om de cursus van Mark de Vries te volgen, hij heeft namelijk een blog opgebouwd waarmee hij tegenwoordig ruim 10k verdiend: kortom: de juiste leermeester om van te leren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *