Bij welke websites kun je e-books kopen?

waar kun je e-books kopen

Table of Contents

Als je wilt starten met e-books lezen, moet je nu nog over een drempel, want je kunt niet bij iedere boeken-webshop een e-book krijgen. Daarom zijn we je gids in deze blog.

Toch nog heel veel mogelijkheden

Ondanks dat de papieren boeken nog populairder zijn, is het niet moeilijk om een website te vinden die e-books verkoopt. Sterker nog: je hebt waarschijnlijk al eens een boek of een ander artikel bij deze webshops gekocht. Aangezien je ook een e-book kunt krijgen bij bijvoorbeeld Bol en Amazon.

Deze twee giganten verkopen e-books op grote schaal. Hierdoor raden we je aan eerst een kijkje te nemen bij een van deze twee.

Koop je boeken lokaal gaat in dit geval niet op, omdat het gaat over digitale boeken. We komen echter ook bij webshops die samenwerken met lokale ondernemers, als je dat prettiger vindt.

Bol

Bol verwijst bij de papieren boeken meteen naar de e-books van hetzelfde werk. Bijvoorbeeld het obstakel is de weg is te koop voor 22,99, als je het koopt als gewoon boek, en als e-book voor 12,99.

Je klikt op e-book. Daarna moet je wel nog bevestigen dat het om een e-book gaat. We willen niet dat je toch een papieren versie koopt. 😉

Als dit is gelukt, kun je het bestellen.

Amazon

Heeft een abonnementsvorm als e-book. Dit heet Kindle. Dit betekent dat je Kindle moet hebben om een e-book te kunnen lezen. Dit is een nadeel, want je kunt immers ook makkelijk een e-book lezen op je computer. Dus je moet een abonnement hebben om een e-book te lezen van Amazon. Dat kan beter.

Libris

Libris is een Nederlands bedrijf dat boeken verkoopt, en ook e-books verkoopt. Ze hebben er een aparte categorie voor. Fijn als je alleen een e-book zoekt.

Je hebt dus altijd veel te kiezen als je e-book wilt bestellen bij Libris. Ik zou eens rustig de pagina’s doornemen.

Ik vind echter dat de informatie op deze website beter kan, want je wordt niet veel wijzer van deze pagina bijvoorbeeld.

de e-book pagina van libris

Overigens heeft Libris wel het obstakel is de weg als e-book. Alleen moet je hier wel naar zoeken. Dit geldt dus ook voor andere titels.

Als je een e-book koopt bij libris komt er een watermerk op. Dit is om grote verspreiding van e-books te voorkomen. Ik vind dit geen goed idee, omdat het leesplezier er minder door wordt. Het is tevens ook een reden om niet bij libris te kopen.

Bruna

Bruna heeft als laatste winkel ook veel e-books te koop. Er valt ook veel te kiezen. Als je op een categorie hebt geklikt, krijg je veel keuzes.

Het boek van deze blog is ook te koop bij Bruna. Er komt echter ook een waterkenmerk op. Dit zal het leesplezier niet meteen strek laten afnemen. Irritant is het wel. Je ogen vallen er toch op.

de e-books van bruna

Zoek het op

Je gebruikt ook Google. Je kunt daardoor makkelijk weten waar een e-book te koop is. Typ de titel van het e-book + de titel in, en je krijgt meteen te zien waar verkrijgbaar is.

Dit zie je bijvoorbeeld als je zoekt naar het boek daar waar rivierkreeften zingen.

de resultaten voor de zoekopdracht daar waar rivierebkreeften zingen van google

Je kunt het e-book kopen bij verschillende winkels, en het ook lenen bij de bibliotheek. Leer daar hier meer over.

Voordat je op pad gaat om e-book te kopen, heb ik 4 tips voor je.

Zorg voor een e-reader

Het is zoveel makkelijker om een e-book te lezen op een e-reader dan op bijvoorbeeld een computer.

Ja, dit vergt eerst een investering. Je haalt de kosten er gemakkelijk uit, en je kunt sneller een e-book lezen. Je moet alleen even weten hoe je een e-book op een e-reader zet, maar als je dit begrijpt, is het makkelijk om lekker te lezen.

Door een e-reader in huis te hebben zul je ook meer e-books gaan lezen.

Neem een kobo abonnement

Gemiddeld kost een e-book 10,00. Stel dat je iedere maand er 3 leest, ben je 30 euro kwijt. Terwijl als je een kobo abonnement neemt, je iedere maand een tientje betaald.

Dat is nog eens een goede deal.

Een kobo abonnement is ook zo afgesloten. Kortom: koop eerst een e-reader en een kobo abonnement. Daarna wordt het e-books kopen een groot feest. Je hoeft ze overigens niet eens te kopen meer. 😉

Kijk niet naar acties

De markt voor papieren boeken is heel anders dan die van e-books. Als je een papieren boek koopt, kun je ook een tweedehands versie kopen, en is het boek bij meerdere winkels te verkrijgen. Zo gaat de prijs omlaag.

De prijs blijft altijd gelijk voor e-books. Dat komt omdat er geen handel in wordt bedreven. Er ontstaan geen markt aan tweedehands e-books.

Met andere woorden: heb je een prachtig e-book gevonden bij bijvoorbeeld bol? Koop het dan. Er is namelijk geen betere prijs te vinden.

Blijf zoeken

De markt voor e-books is steeds aan het veranderen, waardoor er meer sites zijn die e-books verkopen.

Kijk daarom altijd om je heen of er geen nieuwe webshop is bijgekomen die e-books verkoopt. Want misschien verkoopt deze website wel het e-book waar je al een eind tijd naar zoekt.

Het is verder ook slim om je aan te melden voor de nieuwsbrief van een paar websites. Zo weet je immers meteen of er van een nieuw boek ook een e-bookversie is.

De markt voor e-books is nog niet volwassen. Dat betekent dat er de komende tijd nog veel gaat veranderen, en dat je op nog meer plekken een e-book kunt kopen.

Een voordeel heb je overal: je betaalt nooit verzendkosten. Daar kan geen een papieren boek tegenop, tenzij deze kosten vervallen. 🤓

Deze blogs vind je ook leuk