Boekenbalie review – een goede webshop voor boeken?

de banner voor de blog boekenbalie review

Jochem

Wil jou helpen om het boek te vinden waarnaar je op zoek bent

Table of Contents

We waren op zoek naar een webshop om tweedehands boeken te kopen. We kwamen vervolgens snel bij de boekenbalie, een grote webshop vol met boeken. We vroegen ons af of een boek kopen het waard was. We vertellen het in onze review.

De zoektocht naar boeken

Als echte leesfanaten zijn we altijd op zoek naar goede tweedehands boeken. We vinden namelijk dat tweedehands boeken mooier dan de eerstehands. Een tweedehands boek kan immers veel ouder zijn. Zulke exemplaren vind je helaas niet snel meer in de winkels. Gelukkig hebben we webshops als de boekenbalie die zich focussen op tweedehands boeken.

Nog een reden: de kosten

Een andere reden waarom we tweedehands boeken willen kopen, is omdat het geld bespaart. Hierin zijn we echte Nederlanders, haha.

Het is natuurlijk leuk om een nieuw boek te kopen, maar het is beter om een boek tweedehands te kopen. Zo bespaar je geld, en kun je een keer een nieuw boek kopen van het geld dat je hebt opgespaard.

We kunnen nog veel meer redenen geven waarom je ook vaker een tweedehands boek moet kopen. Daarvoor is deze blog echter te kort en niet voor bedoeld. Je wilt immers weten door een review of je ook bij de Boekenbalie moet kopen. We helpen je hiermee verder.

Hoe goed is de kwaliteit?

Oke, je koopt een tweedehands boek, maar dat hoeft niet te betekenen dat de kwaliteit slecht hoeft te zijn. Anders koop je wel een ander boek. Gelukkig heeft de Boekenbalie alleen boeken te koop, die van een voldoende kwaliteit zijn. Sommige boeken hebben een lagere kwaliteit. Bekijk daarvoor deze video.

Met andere woorden: je hoeft je nergens zorgen over te maken. Het boek dat je bestelt, is immers altijd een goede kwaliteit. Zo heb je meer leesplezier.

Wel moet je rekening houden met vlekken en vouwen in het boek. Het blijft een gebruiksvoorwerp. We vinden echter dat je hierdoor wel een boek goed kunt lezen.

Het boek dat we gekocht hebben

Om de proef op de som te nemen, bestelden we ook een boek bij de Boekbalie, in dit geval mijn getijdenboek van Harry Mulisch. Mulisch is een van onze favoriete schrijvers, en als hij een boek heeft geschreven over zijn jeugd willen we dat uiteraard graag lezen.

We hadden geluk – de Boekenbalie verkoopt verschillende boeken van Harry Mulisch. We konden kiezen uit verschillende exemplaren. We kozen voor het goedkoopste exemplaar. Op de website stond dat dit boek van een goede kwaliteit was, maar dat er wel beschadigen konden bijzitten.

Er zat geen productfoto bij de pagina, dus het was voor ons een grote verassing wat voor boek er op de mat gingen vallen. Eerst betaalde (7,90), daarna konden we genieten van het idee dat we een nieuw boek zouden krijgen. Het is en blijft geweldig.

een boek van harry mulisch; mijn getijdenboek

We konden gemakkelijk betalen met ideal. We kregen ook daarvoor een mailtje van de boekenbalie met de mededeling dat er een boek nog in ons winkelmandje lag. Daardoor kochten we het boek uiteindelijk.

Vaak vinden mensen online winkels opdringerig als ze zulke dingen sturen. We vinden het prettig om een herinnering te krijgen. Zo kunnen we het boek gewoon krijgen.

Goede berichten

Na de aankoop kregen we een mailtje met daarin een uitleg wat er vervolgens zou gaan gebeuren. We hadden al besloten dat we het boekje de volgende ochtend in huis wilden hebben. Dus moesten we voor 15:00 bestellen. Dat deden we, dus werd het boek dezelfde dag nog op de post gegaan.

We moeten zeggen dat de berichtgeving meer dan keurig was. We werden steeds netjes verteld hoe het pakketje de huisdeur ging bereiken.

Het pakketje

De volgende dag vonden we een pakketje in onze bus. Het teken dat het boek er was.

Het was een klein pakketje. Wat goed door de brievenbus kon. We konden het makkelijk uitlezen, en voordat ik het wist, was het pakketje open gemaakt, daarvoor dank.

Reviews van anderen

Boekenbalie krijgt 4 sterren op Trustpilot, knappe prestatie! (op basis van meer dan 10.000 reviews)

de score van boekenbalie op trustpilot

Je wilt natuurlijk ook weten wat anderen van de boekenbalie. Je gaat immers niet over een extra halte als er ook in je reviews. Dit leidt ons naar deze voorwaarden:

De boekenbalie scoort goed in deze reviews, en veel mensen raden aan om een boek bij de Boekenbalie te kopen.

In de reviews lees je ook dat Boekenbalie snel reageert op vragen en opmerkingen. Een teken van een topbedrijf!

Boekenbalie heeft een brede collectie met tweedehands boeken van een goede kwaliteit. Ik bestel niet zo heel vaak, nu een keer of vier, maar de boeken zijn er meestal sneller dan ze vooraf beloven. Boeken zijn goed verpakt en komen heel aan. Dus overweeg je een bestelling? Gewoon gelijk doen!

review over Boekenbalie. Bron; Trustpilot

Aanbod

Een van de mooiste dingen van de boekenbalie is dat er heel veel boeken te vinden zijn bij de website van de boekenbalie. Ik kan wel zeggen dat er voor iedere categorie veel boekenbalie te koop zijn.

Het is helaas niet zo dat ieder boek ook meteen beschikbaar is. Wel kun je je bij de boekenbalie inschrijven, zo weet je als eerste of het boek binnen is – en kun je het meteen kopen.

Niet gevonden wat je zocht? Laat het de boekenbalie weten en je zult als eerste een berichtje krijgen. Hiervoor inschrijven is gratis.

De nadelen

Ja, het is niet een bedrijf dat alleen maar voordelen kent. Er zijn ook nadelen, zoals dat je soms heel lang moet zoeken naar een bepaalde titel.

Je kunt wel de zoekfunctie gebruiken, maar door de drukte aan boeken zie je zelden na geven van een zoekfunctie het boek dat je zoekt.

Een ander nadeel is dat je verzendkosten moet betalen van (bedrag). Of je moet boven de 40,00 komen, of 4 (of meer) boeken kopen, vervallen de verzendkosten.

Je betaalt geen verzendkosten bij de boekenbalie als je 4 boeken bestelt, of het aankoopbedrag 40,00 is. Bij minder betaal je anders 4,95 aan verzendkosten.

Gewoon doen

Dat is onze conclusie. De boekenbalie heeft immers zoveel boeken dat er ook een bij zit die je graag wilt hebben.

Verder kun je ook kiezen uit alle categorieën (van kinderboeken tot literair werk, alles is aanwezig)

Verder is de kwaliteit goed, en de bestelling snel. Vaak past het boek ook gewoon door de brievenbus waardoor je niet hoeft thuis te slapen.

Je moet wel bereid zijn om verzendkosten te betalen, die vaak even duur als het boek zelf. Minpuntje.

Of je moet 4 boeken kopen, of minimaal een bedrag hebben van 40,00.

Het is een prachtige winkel met een fijne en makkelijke website. Neem dus sowieso een kijkje of er iets bij zit voor jou.

Is Boekenbalie betrouwbaar?

Boekenbalie is zeker betrouwbaar, het bedrijf heeft immers iedere dag veel klanten, die positief zijn. Dan moet je toch wel betrouwbaar zijn?

Wat voor boeken kan ik kopen?

Van alles. De boekenbalie verkoopt alle genres. Het maakt niet uit of je een roman of kookboek zoekt, de boekenbalie heeft het. De boeken kosten gemiddeld tussen de 4 en 12,00.

Hoe kan ik retourneren?

Bekijk deze pagina voor meer informatie. Je mag je aankoop binnen 30 dagen retourneren. Je krijgt het volledige bedrag terug.

Koop je boeken bij de Boekenbalie

Er is geen betere plek om je tweedehands boeken te kopen, want ze zijn goedkoop, je krijgt snel je boeken en je hebt uit alle genres keus

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *