Boekenbalie review – een goede webshop voor boeken?

een grote bedrijfshal
Jochem

Jochem

Wil jou helpen om het boek te vinden waarnaar je op zoek bent

Table of Contents

boeken kun je overal kopen. Gelukkig maar. Je kunt bij de Rotterdamse boekenbalie tweedehands boeken bestellen in alle soorten en maten. Is het daardoor een walhalla voor mensen die boeken verslinden? Deze review geeft er een antwoord op. 

Waarom je bij de Boekenbalie zou moeten kopen 

Je kunt ook boeken kopen bij grote spelers. Nu ben ik daar niet op tegen, maar het initiatief van de Boekenbalie spreekt me ook aan. Ze willen graag tweedehands boeken een nieuw leven geven door ze alleen te verkopen, en dat lukt goed, want jaarlijks versturen ze 100.000 boeken. Zoveel boeken lees je niet in je hele leven uit. 

De boekenbalie laat tweedehands boeken leven, in plaats van ze te laten afdwalen naar de prullenbak. 

Afstand tot de arbeidsmarkt 

Boekenbalie biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om bijvoorbeeld in hun magazijn te komen werken. Geweldig. Laat dit een reden zijn om je boeken te bestellen bij Boekenbalie, want je steun andere mensen om een baan te vinden.

Het verschil tussen nieuw en tweedehands 

Wat je je goed moet afvragen is of je een tweedehands boek wilt kopen. Er kan een deukje inzitten of apart ruiken. De boekenbalie maakte een video om uit te leggen in welke staat ze een boek verkopen.

Spoiler; de boeken zijn altijd in een goede en leesbare staat.

Maar: een tweedehands boek kan nooit op tegen een nieuw boek. Jij bent de eerste eigenaar – niemand heeft het nog vastgehouden. Anderzijds ben je wel duurzaam bezig door tweedehands boeken te kopen. 

Waarom zou ik een boek kopen bij Boekenbalie?

Ten eerste omdat ze alle boeken verkopen. Dan bedoel ik ook echte alle boeken. Zoek maar eens op een bepaalde titel, en boekenbalie heeft het. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bol en Amazon.

Alle categorieën zitten erbij, van romans tot kinderboeken. Je kunt Mulisch lezen of de studieboeken bij elkaar verzamelen voor het aankomende schooljaar. 

De boekenbalie is eigenlijk een groot verzamelpunt van boeken. Wat zou ik graag als boekenliefhebber er een keer willen rondsnuffelen.

Veel keuze uit een titel 

Doordat de boekenbalie zoveel boeken heeft (ze kopen boeken in via een slimme app), kunnen ze een boeken met diverse prijzen aanbieden. 

De ontdekking van de hemel, een van mijn favoriete boeken, wordt in verschillende uitgaven verkocht – de goedkoopste is 4,75 en de duurste 12,80.

Ook kun je op de hoogte worden gehouden van de nieuwste boeken die binnenkomen en zo goed als nieuw zijn.

via GIPHY

Goede levering 

Alle boeken die binnenkomen, worden met zorg uitgezocht. Je koopt nooit een boek dat slecht leesbaar is. 

Verder heb je je boek de volgende dag in huis als je op een werkdag besteld voor 15:00, betaal je 2,75 verzendkosten, de verzendkosten vervallen bij een aankoopbedrag vanaf 40,00 of 4 boeken. 

De voor en nadelen 

Voordelen 

  • het maakt niet uit welk boek je zoekt, Boekenbalie heeft het 
  • Lage prijzen 
  • Snel verzonden 
  • Met zorg uitgekozen 

Nadelen 

  • geen nieuwe boeken 
  • sommige titels zijn niet beschikbaar 
  • Kwaliteit kan minder zijn 

Conclusie

Ik vind dat je je boeken moet kopen bij de Boekenbalie, want je vind er het boek dat je zoekt, voor en lage prijs en je steunt een beter klimaat door niet een nieuw exemplaar aan te schaffen. Het is de volgende dag ook nog eens in huis. Beter kan niet. Behalve als je een nieuw exemplaar zoekt. Daarvoor zijn genoeg alternatieven.

Hoe zijn de andere reviews over de boekenbalie?

Goed. De boekenbalie scoort 5 sterren op Trustpilot. Een hele goede score. Lees de recensies hier.

Kan ik een boek ook nog retourneren?

Dat kan binnen 30 dagen. Hiervoor bel of mail je met de klantenservice. Vervolgens stuur je het boek terug.

Kan ik ook afhalen?

Dat is niet mogelijk. Je kunt alleen een boek online bestellen. Ook als je in Rotterdam woont. Een nadeel. Een digitaal walhalla dus. 

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *