De alchemist review – een boek vol levenslessen 

de banner voor de blog de alchemist review

Table of Contents

Wie zich onderdompelt in de boekenwereld komt De Alchemist tegen, een roman over dromen, inzichten en doorzettingsvermogen.

De Alchemist review is bedoeld om jou kennis te laten maken een beeldende schrijver. 

De opkomst van De Alchemist

De Alchemist kende een opmars in de boekhandels. In het eerste jaar werden er een paar exemplaren verkocht, daarna steeg de verkoop explosief. Dit was na de vertaling in het Engels al helemaal het geval. 

Waar gaat de De Alchemist over?

De Alchemist gaat over Santiago, een jongen die zijn dromen verwezenlijkt door verschillende gebeurtenissen. Soms zit mee, maar vaker zit het tegen. Ik wil je geen spoiler geven. Lees daarvoor een andere review over De Alchemist. 😜

Terwijl de jongen zijn dromen nastreeft, lopen verschillende dingen in de soep: hij raakt spullen kwijt, moet een tijdje van koers veranderen en komt in een oorlog terecht. Toch zijn deze tegenslagen geen reden voor de jongen om zijn droom uit het oog te verliezen. Want hij haalt uit iedere situatie een levensles. Dat is ook het moraal van het boek: je kunt overal een kans van maken of een les uithalen.

Een kleine roman

Ideaal voor lezers die niet houden van lange romans – De Alchemist telt immers maar 176 pagina’s. Je kunt het boek dus in een dag uitlezen.

Wat is de boodschap van De Alchemist?

De boodschap van De Alchemist is dat je nooit moet opgeven. Geen enkele situatie is immers uitzichtloos, en moeilijkheden kunnen altijd overwonnen worden. 

In het leven lopen dingen altijd anders. Dat is echter geen reden om het bijltje erbij neer te gooien. Iedereen kent de uitspraak: meerdere wegen leiden naar Rome. Dat is in dit geval helemaal waar.

Mijn mening over De Alchemist

Ik vind De Alchemist een van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen. Het is daarbij ook vlot en goed geschreven. En in de uitgave die ik heb gekocht, zitten prachtige illustraties. 

De stijl van de schrijver is voor me nieuw, omdat er steeds een wijsheid de situatie leidt. Dit maakt het verhaal geen seconde saai of langdradig. 

De Alchemist review: een conclusie 

Ik vind dat je De Alchemist moet lezen, het is namelijk een roman die je doet denken aan je eigen dromen. Het verhaal van de hoofdpersoon laat zien dat je je droom moet volgen. De schrijver heeft daarvoor een schitterende verklaring:

Niemand kan vluchten voor zijn hart. Daarom is het beter te luisteren naar wat het zegt

Andere reviews lezen