Waar en hoe download je e-books?

de banner voor de blog hoe download je een e-book

Table of Contents

Om e-books te lezen, moet je ze downloaden. Hiervoor moet je soms betalen, en soms is het gratis. Als je weet hoe het moet, is het zo gedaan, en kun je verder lezen.

Hoe kan ik makkelijkst een e-book downloaden?

Als je kiest voor de makkelijkste weg kun je het beste een e-book kopen bij een webshop. Daardoor download je al het e-book. (Hierdoor hoef je zelf niet na te denken over het downloaden) Vervolgens krijg je het op de mail, en kun je het e-book gaan lezen.

Hierdoor heb je ook altijd het e-book snel bij de hand, omdat je het e-book hebt gezet op je e-reader, of omdat je snel naar je e-mail kunt gaan om het e-book erbij te pakken.

Je maakt dan ook netjes gebruik van de copyrights, zo krijg je daar geen gedoe mee.

Als je het e-book hebt gedownload is het tijd om het e-book goed te bewaren. Misschien ben je wel hetzelfde als mij en raak je iets kwijt dat je bewaarde op je telefoon. Geef het een specifieke plek, zodat je het weer snel terug vindt.

Gratis e-books downloaden

Je kunt ook gratis e-books downloaden. Dit doe je het beste bij gutenberg.org. dit is een platform waarop je e-books kunt downloaden waarop geen copyright meer zit. Copyrights vervallen altijd na 100 jaar.

Je vindt er dus oude e-books, zoals The Science of Getting Rich, van D Wattles. Dat de boeken al enige tijd oud zijn, betekent niet dat ze slecht zijn. Vaak zijn ze beter dan de e-books die tegenwoordig verschijnen.

een e-book dat je kunt krijgen op de website gutenberg.org

Neem daarom zeker een kijkje op gutenberg.org en bekijk welke boeken je leuk lijken. Als je een e-book gratis wilt downloaden, heb je een outlook of gmail-account nodig.

Een Nederlands platform

Wat voor gutenberg.org voor de Engelstalige markt is, is de digitale bibliotheek voor Letteren voor Nederlands e-books.

Ook geldt dat de aangeboden e-books gratis zijn te downloaden zonder copyright meer zitten. Je kunt er geen recente titels vinden.

Betaal netjes om een e-book te downloaden

Doordat een e-book snel valt door te geven, en kopiëren, valt er gemakkelijk aan een gratis exemplaar te komen.

Op verschillende websites vind je wel een nieuw e-book dat je gewoon gratis kunt lezen. Of typ op Google de titel in + pdf, en je kunt daarna het pdf lezen als gratis e-book.

Ik ben hierop tegen, omdat het ervoor zorgt dat de schrijvers, winkels en boekhandels geld verliezen, waardoor ze misschien in de toekomst niet meer kunnen bestaan, en je krijgt het e-book gewoon netjes als je het downloadt via bijvoorbeeld Amazon. Bekijk hieronder hoe dat moet.

Wees rechtvaardig, en betaal gewoon netjes voor het e-book. Het zorgt er voor dat je doordat de winkels je helpen dat je meer gaat lezen.

Een echt e-book leest bovendien altijd eenvoudiger.

Verder lezen over e-books