Geld verdienen met bloggen: zo pak ik het aan

Geld verdienen met bloggen: zo pak ik het aan
Jochem

Jochem

Wil jou helpen om een betere schrijver te worden om daarmee meer te verdienen.

Table of Contents

Iedereen kan geld verdienen met bloggen. De manieren daarvoor zijn ongekend. Ik vertel je in deze blog welk verdienmodel ik gebruik en hoe je er vandaag al mee kunt beginnen.

Affiliate marketing

Dat is het verdienmodel dat ik toepas op deze en mijn andere blogs. Voor de mensen die nog nooit gehoord hebben van affiliate marketing leg ik dit verdienmodel uit.

Affiliate marketing is het promoten van andermans producten inruil voor een commissie. Stel je schrijft een blog over het scheerapparaat dat je altijd gebruikt om een glad koppie te krijgen, kun je in de blog een unieke link plaatsen die aangeeft dat een bezoeker van jou afkomstig is. Als een bezoeker vervolgens klikt op je link en het product koopt, krijg je een commissie.

Ik kan je vertellen dat dit een geweldig gevoel is omdat je geld verdient op een passieve manier en met je eigen schrijfwerk. Dat is het ultieme voor een blogger.

Bedrijven uit elke sector passen affiliate marketing toe, hierdoor kun je ook beginnen met affiliate marketing. Reisbloggers kunnen bijvoorbeeld Tripadvisor promoten doordat ze verschillende plekken op de wereld bezoeken.

Zoek eens een paar bedrijven uit die je zou willen promoten en kijk of ze een affiliate programma hebben. Als dit zo is, kun je je gratis aanmelden en beginnen met het promoten van hun producten.

Waarom affiliate marketing ook voor jou ideaal is

Voor andere online verdienmodellen moet je best wat bezoekers hebben om geld verdienen. Dit is bij affiliate marketing niet het geval. Omdat een blog kan verschijnen in Google, bezoekers die je blog lezen kunnen drukken op je links en het product kopen, zo heb je geld verdiend.

Meer hoef je niet te doen. Het versturen van pakketjes en de klantenservice laat je aan anderen over. Daarom is affiliate marketing ook het ideale verdienmodel voor bloggers: lekker schrijven en daarnaast waardevolle producten aanbevelen.

Succesvol affiliate marketing toepassen: helpen en niet verkopen

Het is verleidelijk om in iedere blog van je affiliates links te plaatsen om zoveel mogelijk te verdienen. Een logische gedachte. Maar het gaat niet werken omdat je te verkoperig bent. Mensen gebruiken Google om een antwoord te krijgen op hun vraag.

Mensen willen daarentegen geholpen worden. Dat doe je door de oplossing te beschrijven: vertel over het product, wat ze ermee kunnen doen, de voor- nadelen en de kosten.

Zo maak je het plaatje voor je bezoekers compleet en wordt het makkelijker om geld te verdienen.

Door andere mensen te helpen, word je blog sneller succesvol

Een fulltime inkomen is haalbaar op de lange termijn

Affiliate marketing is voor de bloggers die ervan kunnen leven de grootste bron van inkomsten.

Geen enkele blogger lukte dit echter in een paar maanden tijd.

Geef jezelf de tijd om genoeg geld te verdienen om een fulltime inkomen uit je affiliate links te halen. Het is mogelijk. In Nederland zijn daar genoeg voorbeelden van.

Gemiddeld gezien gaan hier een paar jaar overheen.

Maar dan kun je ook leven van je blog en geld verdienen in je slaap. Er kunnen immers altijd bezoekers op je blog komen.

Wil je ook affiliate marketing toepassen op je blog? Ik heb 4 tips voor je om succesvol te beginnen.

Kies een onderwerp uit waarover je gaat bloggen

Je krijgt sneller een groter lezersaantal als je blogt over een onderwerp, in plaats van verschillende onderwerpen. Want mensen hebben dezelfde interesses als jou en willen beter worden dankzij jouw teksten.

Hiervoor komen ze regelmatig terug op je blog, Laten ze een reactie achter en schrijven zich in op je nieuwsbrief. Kortom ze worden fan.

Dit gaat een stuk een makkelijker als je een onderwerp uitlegt in plaats te schrijven over van alles en nog wat. Bovendien weet Google dan ook eerder waar je blog over gaat.

Bloggen is een bijzondere manier van schrijven: jij moet het leuk vinden om te schrijven, maar pas als je publiek het leest is het een succes.

Gebruik koopgericht zoektermen

Wat is het verschil tussen de zoektermen wat is een hovenier? En hovenier inhuren.

Mensen die de eerste zoekterm intypen willen weten wat de werkzaamheden zijn van een hovenier en bij de tweede zoekterm hebben mensen besloten om een hovenier in te huren.

De tweede zoekterm levert meer geld op, omdat mensen erover na zitten te denken om hun portemonnee te trekken, terwijl de zoekers van de eerste zoekterm eerst willen weten wat een hovenier precies inhoudt.

Je moet natuurlijk niet alleen maar koopgericht zoektermen gebruiken. Dan kom je te commercieel over.

Pak daarom eens in de zoveel een zoekterm waarmee je dicht bij een sale zit en help je bezoekers door een review te schrijven of een top 10 te maken.

Zo help je mensen maximaal terwijl ze nog maar een klein zetje nodig hebben om een product te kopen.

Wees niet afhankelijk van een programma

Ook al ben je helemaal gek van de producten van bijvoorbeeld Coolblue, het is niet slim om alleen de producten Coolblue te promoten, want het bedrijf kan de samenwerking met de affiliates opzeggen, en moet je op zoek naar een ander bedrijf om te promoten. Bovendien is het voor je bezoekers ook handig om verschillende bedrijven te promoten, ze kunnen immers een vergelijking maken tussen verschillende aanbieders. Iets wat we allemaal doen als we een product willen kopen.

Blijf jezelf

Een geweldig cliché dat ontzettend waardevol is. Als je begint met Affiliate Marketing loop je tegen verschillende vragen aan, zoals: moet ik niet blogs schrijven van minimaal 2000 woorden, waarom verdienen ze al commissies en ik nog niet? Doe ik het wel goed?

Probeer niet te lang stil te staan bij zulke vragen en blijf bloggen op de manier die het beste bij je past. Dit is de enige manier om geld te gaan verdienen omdat google en je lezers je content waarderen.

Begin meteen goed met affiliate marketing

Wil je weten hoe anderen geld verdienen met bloggen door affiliate marketing toe te passen? Volg dan de Affiliate Marketing Revolutie. In deze cursus leer je namelijk hoe je het beste affiliate marketing kunt toepassen.

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *