Hoe kun je e-books lezen?

de banner voor de blog hoe kun je een e-book lezen

Table of Contents

Een e-book lezen gaat op dezelfde wijze als een papieren boek. Je doet het alleen online. Daardoor moet je rekening houden met dat het anders lezen is. Dit brengt een paar aandachtspunten mee.

Wat moet je doen om een e-book te lezen?

Dat is erg simpel. Koop een e-book bij een webshop, of je verzilvert er een gratis, en je kunt gaan lezen. Hiervoor heb je wel een apparaat voor nodig. Het is namelijk een digitaal stuk. Dit is alles eigenlijk.

Je kunt ook een e-book lenen bij de bibliotheek. Daarvoor betaal je een lidmaatschap. Dan kan het grote lezen beginnen.

Maak daarbij een keuze voor een apparaat.

Heb ik apps nodig?

Nee – je hebt geen apps nodig, omdat je makkelijk een e-book kunt downloaden en lezen. Als je dat hebt gedaan, is het e-book als waren open om te lezen – en kun je lekker gaan lezen. Je kunt dus een e-book meteen lezen met een druk op de knop.

Is een e-book ook goedkoper?

In de meeste gevallen is een e-book goedkoper dan een fysiek boek. Laten we De Camino als voorbeeld erbij pakken.

Het boek is 15,00 als papieren boek en 12,99 als e-book. 2,00 afgerond goedkoper. Doordat een e-book goedkoper is, houd je meer geld over om ze te kopen.

Wat zijn de manieren om e-book te lezen?

Het meest logisch is om een e-book te lezen op een e-reader. Deze koop je immers waardoor je met gemak aan het e-book begint. Hiervoor moet je dus eerst een e-reader kopen, en de software erop installeren om gebruik te maken van alle functies.

Hoe leest een e-book op een e-reader?

Erg fijn. Een e-reader heeft namelijk verschillende voordelen, zoals het makkelijk kunnen omslaan van de pagina, woorden opzoeken en lezen in het donker. Dit maakt dat een e-book het prettigste is om een e-book op te lezen. Het scherm van een e-reader is ook bedoeld voor het formaat van een e-book. Dat zijn andere apparaten niet die je kunt gebruiken om een e-book te lezen.

Op welke apparaten kun je nog meer een e-book lezen?

Een telefoon, tablet en een computer. Deze apparaten zijn echter gemaakt voor een ander formaat, om bijvoorbeeld een excel bestand op te openen, een gesprek op te voeren of een spelletje op te spelen. Niet om een e-book op te lezen. Het kan daarentegen wel. Maar of het de beste optie is, is maar de vraag.

Een voordeel hebben deze apparaten wel op een e-reader – je hoeft er niet extra voor te betalen.

een man leest een e-book op zijn e-reader

Is een e-reader kopen het waard?

Ja, omdat je er gemakkelijk een e-book opleest. Je hoeft niet het scherm een paar keer te draaien voordat het perfect staat – je kunt meteen het e-book openen en verder lezen waar je gebleven was, een groot voordeel.

Kan je ook notities maken op een e-reader?

Ja – je kunt ook notities maken op een e-reader. Zo kun je nog prettiger lezen. Bekijk hieronder hoe je notities kunt maken op een e-reader.

Zijn alle boeken ook als e-book beschikbaar?

Als je zegt alle boeken wordt er bedoelt dat je elk boek kunt lezen, maar dat is niet het geval. Daarentegen kun je wel veel boeken ook lezen als e-book.

Het dus zijn dat je soms een boek wilt kopen als een e-book en dat dat niet kan. Dan zit er niets anders op dan toch het papieren boek te kopen.

Mijn tip om veel e-books te lezen

Begin eerst met een e-book te lezen op je telefoon. Hoe bevalt dat? Lukt het je om door te lezen, of haak je telkens af?

Als het je bevalt, kun je de toekomstige e-books ook lezen op je telefoon. Als je daarmee moeite hebt, kun je beter kijken naar een e-reader. Dit maakt het lezen van een e-book gemakkelijker, en vooral leuker.

Het is een investering en even wat werk om alles goed te installeren. Maar als je dat hebt gedaan, weet ik zeker dat je meer e-books leest, dan dat je ooit deed met papieren boeken.

Het is vooral even wennen aan deze nieuwe technologie.

Wat voor ervaringen zijn er met e-books?

Over het algemeen zijn de ervaringen met e-books positief. Bekijk hier wat anderen van e-books vinden.

Voor ons zijn e-books een fantastische uitvinding.

Lees verder