Hoe kun je elke dag lezen?

de banner voor de blog hoe kun je elke dag lezen

Table of Contents

Veel lezers hebben de wens om iedere dag een boek te lezen. Het lukt echter maar zelden. Wij vonden het ook moeilijk om dagelijks een boek erbij te pakken. Totdat we een boek lazen dat ons hielp.

Om welk boek gaat het gaat?

Het gaat om het boek Tiny habits van Fogg. Fogg is is een wetenschapper die onderzoek doet naar gewoontes – beter gezegd: hoe we onze slechte gewoontes kunnen vervangen voor goede gewoontes. Je zou nu kunnen denken: het zoveelste boek dat gaat over gewoontes, maar geloof ons: dit is het beste over gewoontes, en dat jou gaat helpen om iedere dag te lezen.

Hoe kan ik iedere dag gaan lezen?

Je hoeft niet meer gemotiveerder te zijn, of een boek leuker te vinden, het enige waar het omgaat is dat je voor jezelf afspreekt wanneer je gaat lezen. Hiermee zeg je dus:

Nadat ik bijvoorbeeld uit bed kom, ga ik een boek lezen. Je maakt het specifiek, waardoor je brein weet wanneer je op een dag gaat lezen.

Moeilijker is het niet. In het boek geeft de schrijver talloze voorbeelden van gewoontes die stukken beter ging doordat iemand opschreef nadat ik (vul zelf in) doe, ga ik dat (vul zelf in) doen.

Hierdoor startte deze persoon ook met de gewenste gewoonte. En door het geboekte succes werd de gewoonte ook groter – hele keukens werden opgeruimd, bedrijven groeiden en relaties werden beter.

Het is dus een makkelijke manier – iedereen kan het doen – je hoeft alleen met jezelf af te spreken wanneer je gaat lezen.

Als je opschrijft wanneer je iets hebt gedaan, gaat je brein dit ook oppikken – en zul je automatisch meer gaan lezen.

Dit is de beste tip die we voor je hebben. Bekijk de onderstaande video om er meer over leren.

3 tips om makkelijk iedere dag te lezen:

Houd het eerst klein

Het is verleidelijk om meteen veel te willen lezen. Maar dit is juist een valkuil waar veel mensen intrappen – ze houden het hierdoor moeilijk vol, terwijl je het beste klein kunt pagina. Het liefst met een pagina – dit helpt je om makkelijk vol te houden.

Zorg voor de juiste trigger

Een goede gewoonte kan alleen groeien als er sprake is van een trigger. Daardoor start je namelijk. Zorg er voor dat het boek op de goede plek ligt, en niet verstopt onder kranten bijvoorbeeld. Zo lees je eerder en sneller.

Vier het

Een van de punten die ons het meest is gebleven, is de kracht van het vieren. Zeg tegen jezelf goed gedaan als je een boek hebt gelezen – of steek je hand op, en maak een vuist.

Dit zorgt voor een goed gevoel, en wat een gevoel geeft is een blijvertje.

Dit is de beste tip die we je kunnen om dagelijks te lezen. En natuurlijk ook om het boek te lezen.