Hoe kun je elke dag lezen?

de banner voor de blog hoe kun je elke dag lezen
Jochem

Jochem

Wil jou helpen om het boek te vinden waarnaar je op zoek bent

Table of Contents

In ander kennisbank artikel schreef ik over de kracht van gewoontes om vaker een boek erbij te pakken. Er is nog een andere effectief manier: het op je takenlijstje zetten.

Een takenlijstje die werkt wordt afgestreept. Als je iedere dag een boek lezen erop hebt gezet, is de kans groot dat je ook dag na dag een boek leest. 

Alles staat of valt met het takenlijstje. Maak dus een takenlijstje die werkt en je ondersteunt om van de taak elke dag een boek lezen een makkie te maken. 2 tips daarvoor. 

Maak de takenlijst niet te vol

Je leven is al ontzettend druk met school of werk, wellicht een relatie en sociaal netwerk. Genoeg redenen om wel 10 punten op je takenlijstje te noteren. Doe dit niet. De kans is namelijk klein dat het takenlijstje volledig wordt gedaan en het lezen schiet er vaak bij in. Wees realistischer en schrijf maximaal 5 dingen op die wilt behalen.

Maak het lezen behapbaar 

Het is natuurlijk aantrekkelijk om meteen 50 pagina’s iedere dag te willen lezen. Dit is echter niet haalbaar voor elke dag. Soms voel je je niet helemaal top en soms ben je te druk met andere zaken. Geef jezelf een behapbaar doel van bijvoorbeeld dagelijks 15 pagina’s lezen. Het doel moet ook niet te makkelijk worden. 

En door elke dag een takenlijstje bij te houden, lukt het je om een maand lang iedere dag te lezen. 

Leer hier hoe je een perfecte takenlijst maakt.

Wat gebeurt er als je elke dag leest?

Het wordt een gewoonte, omdat je het elke dag doet. Daarbij heeft het ook een positief effect op je ontwikkeling en groei.

Hoeveel uur per dag moet je lezen?

Probeer niet meteen uren te lezen, een half uur tot driekwartier is voldoende. De perfecte tijden voor een takelijstje 😉

Is het goed om elke dag te lezen?

Ja – je traint hiermee namelijk de spieren die nodig zijn om regelmatig te lezen. 

Andere kennisbank artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *