Waarom iedereen een copywriter kan worden 

Waarom iedereen een copywriter kan worden 
Jochem

Jochem

Wil jou helpen om een betere schrijver te worden om daarmee meer te verdienen.

Table of Contents

Iedereen kan een copywriter worden. En jij dus ook. Het is bovendien een vak waarmee je direct kunt beginnen zonder opleiding of ervaring. Ik behandel de meestvoorkomende vragen om je te laten zien dat er geen reden is om deze ambitie voor je uit te schuiven. 

‘Maar ik kan niet zo goed schrijven’ 

Onzin. Als je erover nadenkt om een copywriter te worden zit er schrijftalent in je, dat kan niet anders. En ik weet dat dit het moeilijkste gedeelte is: je moet over je eigen twijfels heenstappen en je werk aan iemand laten zien. Dat is spannend, maar als je blijft schrijven, zul je iedere dag een betere schrijver worden die ook betalende klanten krijgt. 

‘Mijn teksten bevatten soms grammatica of spellingfouten’

Ja, daar wordt niemand vrolijk van. Maar je kunt beter worden in spelling door je te verdiepen in de spellingsregels. Er zijn verschillende websites die zich buigen over bijvoorbeeld de eeuwige vraag: schrijf ik een woord nou met een d of dt? Zoals onzetaal.nl. 

Daarnaast is het ook helemaal niet erg om informatie op te zoeken die normaal gesproken bedoeld is voor middelbare scholieren. Het werkt juist erg verfrissend. En hiervoor geldt bovendien ook de regel: hoe meer je in de spellingwetten duikt, hoe meer er een taalnazi in je ontwikkelt. Dat is echt waar, let maar op. 😉 

via GIPHY

‘Hoe kom ik dan aan mijn eerste klanten?’

Als nog geen bedrijf van je heeft gehoord, is het verrekte lastig om je eerste klant te vinden. Mijn tip is om de bedrijven te mailen waarvoor je graag zou willen schrijven. Onthoudt dat iedere business geschreven content nodig heeft omdat we immers leven in het informatietijdperk. En dan is het wel lekker als er iemand is die dit onderdeel uit handen neemt. Ik kreeg mijn eerste betalende klant door een stortvloed aan bedrijven te mailen. De meesten reageerden natuurlijk niet terug, maar een paar wel en een was zelfs concreet. Als ik het kan, kan jij het ook.  

Als je echt graag een copywriter wilt worden, gaat het je lukken. Ik hoop je met mijn verhaal te inspireren om vandaag nog een e-mail de deur uit te sturen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *