Is de ontdekking van de hemel moeilijk?

de banner voor de blog is de ontdekking van de hemel moeilijk

Table of Contents

Voor mensen met minder leeservaring kan de ontdekking van de hemel moeilijk zijn, want het is een lang boek (926 pagina’s), bestaat uit thema’s waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord en telt meerdere delen. Kortom: het is geen boek dat je even uitleest, en dat verhoogt de moeilijkheidsgraad.

via GIPHY

Maar dit betekent niet dat je de ontdekking van de hemel moet overslaan, het is immers de mooiste Nederlandse roman aller tijden. Het is het lezen helemaal waard.

Wat is er lastig aan het verhaal?

Harry Mulisch schreef niet voor lezers die een makkelijk boek willen. Soms is zijn werk moeilijk om te lezen, terwijl ik een grote Mulisch fan ben.

Je zult soms een zin een of twee keer moeten opnieuw lezen. Dat maakt dat mensen het boek aan de kant willen leggen.

Verder is het ook een lang verhaal, waar je de tijd voor vrij moet maken. We hebben het drukker dan welke generatie voor ons. Hierdoor lukt het ons steeds minder goed om een dikke pil uit lezen.

Wat is er makkelijk aan het verhaal?

De intense verhaallijn. Je verdwijnt er in. Ik heb zelden zo’n goede verhaallijn gezien, want er zit alles in. Daardoor kostte het me weinig moeite om het boek uit te lezen.

Het is ook een uniek boek, daardoor verbaas je je vaak. Dat maakt het ook leuk – je bent namelijk benieuwd wat er nog verder gaat komen, dan is de ontdekking van de hemel een stuk minder moeilijk.

Kortom

De ontdekking van de hemel is geen gemakkelijk boek. Ik zou echter ook niet zeggen dat het een moeilijk boek is, want als je er goed voor gaat zitten, kun je het makkelijk uitlezen en ervan ontzettend genieten.

Gebruik deze tips als je het toch een lastig boek vindt

Lees een paar bladzijdes per dag

Je hoeft niet in een keer honderd pagina’s te lezen iedere dag. Hanteer jouw leestempo. Ook al lees je maar een bladzijde per dag, als je dat 926 dagen achter elkaar doet, heb je het boek uit. Een ongelofelijke consistentie. 😉

via GIPHY

Zie het niet als een pittige opdracht

Je moet het lezen van de ontdekking van de hemel als een geweldige activiteit zien, niet als een zware klus. Dan denk je immers als je het boek erbij pakt: wat een gedoe. Als je er plezier in hebt, voel je hetzelfde als je vroeger voor een schoolreis voelde – heel veel zin. Je moet boeken lezen leuk gaan vinden.

Leer ervan

Je leert zoveel door de ontdekking van de hemel. Bijvoorbeeld over hoe een wetenschapper het heelal bestudeert. Zoek na het lezen meer over dit werk op om jezelf in dit boek te zuigen.

Samenvatting

Veel mensen denken dat de ontdekking van de hemel een moeilijk boek is om te lezen, aangezien het best dik is en onderwerpen heeft die lastig te begrijpen zijn. Deze punten vallen weg als je de eerste woorden/bladzijdes leest, het verhaal gaat je intrigeren. Maar het vraagt wel om doorzettingsvermogen.

een qoute over het boek de ontdekking van de hemel

Hoe kan ik de ontdekking van de hemel het beste lezen?

Door iedere dag een tiental bladzijdes te lezen. Zo lees je het vanzelf uit. Just do it.

Wat zijn de recensies?

Uiteenlopend, met andere woorden: de een vindt het een geweldig boek, en de ander drie keer niets. Net zoals mensen over Harry Mulisch denken. Lees daar meer over in mijn recensie over de ontdekking van de hemel.

Hoeveel kost de ontdekking van de hemel?

30,00. Tweedehands betaal je 3 tot 11,00 voor een exemplaar.

Andere kennisbank artikelen: