Is het lezen van boeken nutteloos?

de banner voor het kennisbankartikel is het lezen van boeken nutteloos

Jochem

Wil jou helpen om het boek te vinden waarnaar je op zoek bent

Table of Contents

Het lezen van boeken is heel nuttig. Want je leert nieuwe woorden kennen, verplaatst je in onbekende situaties en hoort andere geluiden. Het is de aanzet om groeien als mens. Bekijk in deze video hoe. 

Het lezen van boeken is niet sexy en gemakkelijk. Je moet moeite doen. Dat zijn we niet meer gewend.

Maar als je wel de moeite doet, stap je in een hele nieuwe wereld volop kansen. 

Maar ik lees nooit een boek uit?

Maakt niet uit. Als je maar een boek leest. Je zult op gegeven moment een boek gaan uitlezen. Er zijn veel boeken die makkelijk zijn te lezen. Verdiep je in deze groep en start met lezen. Nadat je de laatste pagina hebt gelezen, heb je je eerste leessuccesje geboekt en wil je meer.  Een heerlijk gevoel.

Voor welk genre moet ik kiezen?

Verdiep je in de boekgenres en kies er een uit die het beste bij jou past. Ik kan dit niet voor jou invullen, iedere boekensmaak is anders. Veel mensen lezen graag romans vanwege de boeiende of spannende verhalen. Lees eens een roman en kijk of het iets voor jou is. 

Maar ik vind lezen saai?

lezen is niet saai, je moet alleen de boeken vinden die je boeien van top tot teen. Je moet op zoek gaan – gebruik Google en verken de boekenwereld. Ook als je dyslexie hebt, kun je boeken lezen. Het kost misschien meer moeite, geen reden om niet te lezen. Je mag bovendien lezen op jouw eigen manier. Natuurlijk wil je snel lezen en krijg je opmerkingen vanuit je omgeving, zoals: hoe is het met je boek? Heb je hem al uit?

Negeer deze vragen die hierbij komt kijken en lees op de manier waarvan je gelukkig wordt. Het recept voor een leven lang lezen. 

Andere artikelen uit onze kennisbank

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *