Moet ik mijn tweedehands boeken wegdoen of verkopen?

de banner voor de blog moet je tweedehands boeken verkopen of wegdoen

Table of Contents

Ik zou je tweedehands boeken weggeven of verkopen. Nooit wegdoen (alleen als niemand ze wilt hebben), je kunt er altijd iemand mee blij maken.

Voor het verkopen, kun je Marktplaats gebruiken. Het onderhandelen over de prijs hoort erbij, daar moet je zin in hebben. Je zou ook je boeken kunnen verkopen aan Boekenbalie. Ze betalen gemiddeld 2 euro per boek.

Daarnaast kun je de boeken ook weggeven door ze in een minibieb te leggen of weg te geven aan iemand waarvan je weet dat ze op een goede plek terecht komen.

Boeken zijn prachtig

Ik snap eigenlijk niet waarom je boeken zou wegdoen. Je kunt ze in een boekenkast zetten. Dit geeft meteen sfeer aan de woonkamer. En je kunt grenzeloos genieten van al je boeken die je hebt. Bovendien kun je ze nog altijd herlezen. Waarom zou je ze wegdoen?

Vergroot je liefde voor boeken

Als je eenmaal verliefd bent geworden op het lezen van boeken, wil je meer lezen, en je het liefst omringen met boeken.

Je denkt dan niet meer aan het wegdoen van boeken. Ze moeten blijven.

Als je er geen ruimte meer voor hebt, is wegdoen de beste optie. Maar denk er wel goed overna. Een boek kun je immers tientallen keren lezen en het nog steeds prachtig vinden.

Heeft het zin om tweedehands boeken te verkopen op Marktplaats?

Ja, het kost wel moeite. Het is dus niet zo dat je in een keer heel veel reacties krijgt. Voor sommige boeken wel. Zoals Master your mindset.

Over het algemeen ben je dus wel even bezig om een tweedehands boek te verkopen. Je krijgt ook te maken met kopers die voor een lagere prijs het boek willen kopen, terwijl je al redelijk tegen de bodem zit met je prijs.

Als je hier zin in hebt is Marktplaats een van de beste plekken om je tweedehands boeken te verkopen. Wegdoen kan ook. Zet er gratis bij en je geheid meer reacties.

Ook kun je een hele partij boeken gratis wegdoen. Er zijn namelijk mensen die gratis deze partij bij je thuis komen ophalen. Zo heb je er helemaal geen omkijken naar.

Alles is dus mogelijk. Je kunt ze ook bijhouden.

Samenvatting 

Boeken moeten ademen, leven, gelezen worden. Zoek altijd naar een manier om jouw boek door te geven. Je vergroot vervolgens het leesplezier van anderen. 

Waar kan ik een minibieb vinden in mijn buurt?

Check hiervoor de website minibieb.nl. Daar vind je een overzicht van de minibiebs in heel Nederland.

Hoeveel kan ik verdienen aan boeken op marktplaats?

Tussen de een en de vijf euro. Houdt niet te veel vast aan de prijs, elke euro is mooi meegenomen. Check hier de beste strategie├źn voor verkopen op Marktplaats.

Maar ik krijg nooit wat terug van iemand waaraan ik boeken geef?

Denk niet in wederkerigheid, maar in het delen van liefde. Je geeft iemand de kans om een goed boek te lezen. Denk daardoor niet dat je iets terug krijgt. Dit levert sowieso een teleurstelling op.

Andere kennisbankartikelen