Zo krijg je ook opdrachten als een copywriter 

Zo krijg je ook opdrachten als een copywriter 
Jochem

Jochem

Wil jou helpen om een betere schrijver te worden om daarmee meer te verdienen.

Table of Contents


Het is zeker als beginnende copywriter moeilijk om opdrachten te krijgen. De mogelijkheden zijn er niettemin in overvloed. Toch raad ik je een methode aan waar je waarschijnlijk nog niet aan had gedacht.

Benader bedrijven 

En dit kost slechts een e-mailtje. Ik snap als je dit spannend vind, want je denkt: wie ben ik om andere bedrijven mijn diensten aan te bieden? Nou, heel veel. Jij bent waardevol als copywriter, dus mail de bedrijven waarvoor je wilt schrijven. En focus daarbij op je interesses.

Schrijven over je interesses gaat makkelijk 

Iedereen heeft wel een hobby of interesse waar hij of zij uren over kan praten. Dit geldt ook voor jou. Het grappige is dat er bedrijven zijn die producten/diensten verkopen waar jij gek op bent. Ik zal je een persoonlijk voorbeeld geven. Ik ben gek van voetbal. Ik volg verschillende clubs, speelde jarenlang op de zaterdagen een wedstrijd en reisde naar talloze clubs in het buitenland om er de sfeer te proeven. Ik weet daarnaast dat er honderden bedrijven actief zijn in de voetbalwereld en content nodig hebben. 

Dus mailde ik verschillende bedrijven met mijn verhaal en dat ik graag voor ze zou willen schrijven. En mede door mijn passie voor het spelletje kreeg ik mails terug en vloeide daaruit samenwerkingen. Een hele hoop bedrijven reageerden niet op mijn mails, en dat is ook prima. Want ik kreeg zo mijn allereerste klant. 

Dus denk eens na: waar kan jij uren over praten waardoor anderen zelfs een beetje gek van je worden? 🙂

Mail vervolgens bedrijven die in deze markt zitten en vertel dat je helemaal gek bent van hun onderwerp. Sommige bedrijven zullen met je gaan samenwerken, omdat je al best wat weet over hun onderwerpen. Dit scheelt ze bijvoorbeeld een briefing.

En er kunnen wel 50 mails overheen gaan voordat je beet hebt. Maar geloof mij: het is het helemaal waard. Want iedereen kan een copywriter worden.

Lees verder:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *