Waar kun je tweedehands boeken online kopen?

drie oude boeken

Table of Contents

Je hoeft natuurlijk niet altijd een nieuw boek te kopen, er is namelijk altijd wel een webshop die het exemplaar tweedehands verkoopt. Het is alleen de vraag waar je dit het beste kunt doen. De webwinkels die ik bespreek in deze blog hebben een stroom aan goede tweedehands boeken beschikbaar.

Waarom zou je tweedehands boeken kopen?

Als een boek goed is, waarom zou je het dan niet tweedehands kopen? Je helpt het klimaat en betaalt ook nog eens een lagere prijs. En er zijn nog genoeg anderen redenen om een tweedehands boek te kopen. De belangrijkste is dat je met hetzelfde bedrag meer boeken kunt lezen.

via GIPHY

Tweedehands boeken nemen steeds meer ruimte in

Laatst zag ik op het journaal een item over de opkomst van tweedehands kleding. We zien deze verandering ook terug in het gedrag van lezers, want steeds vaker vallen me de bordjes tweedehands boeken op als ik een boekhandel instap. Een ontwikkeling met verschillende voordelen. Ik schrijf hier nog een blog over. Of bekijk deze video.

Ik kies niet voor Marktplaats

Voor deze blog schrijf ik alleen over webshops waarbij je met een druk op de knop een boek kunt bestellen. Dit kan niet bij Marktplaats. Je zou inderdaad aan de prijs kunnen voldoen, alleen moet je vervolgens wachten op een reactie of bevestiging. Aan de andere kant: is er op Marktplaats een heel groot aanbod, waardoor je zeker even kunt kijken voor een specifieke titel. Ik ga verder met de webshops waarbij je morgen al je nieuwe boek in huis hebt.

Je kunt altijd een goed tweedehands boek kopen

Bol.com

De winkel van ons allemaal verkoopt ook tweedehands boeken gewoon bij de nieuwste boeken. Zoek eens een boek op dat je graag zou willen lezen. Bijvoorbeeld ik ga leven van Lale Gül.

Tweedehands boeken snel vinden op Bol

Als je vervolgens naar beneden scrolt, zijn er ook tweedehands opties. In dit geval kun je ik ga leven ook voor 10,00 kopen in een goede conditie.

Zo betaal je 11,00 minder voor een boek dat de komende jaren nog populair blijft. Dit is de eenvoudigste aanpak om een tweedehands boek te kopen, omdat veel verkopers actief zijn op Bol, ze verzenden altijd snel en je hebt een goed overzicht van de aanwezige titels.

Bol gebruikt voor ieder boek deze aanpak om jou zo goed mogelijk te helpen.

Wat kost een boek?

Je kunt bij Bol ervan uitgaan dat een tweedehands boek 10 euro kost.

Praktische info – handig om te weten

  • Verzendkosten vervallen bij een aankoopbedrag van 20,00
  • Voor 23:59 besteld is morgen in huis
  • 30 dagen kunnen retourneren

Wat voor boeken kan ik kopen bij Bol?

Bol is begonnen als een webshop voor boeken, deze roots vinden we terug in de huidige boekenkeuze. Je kunt uit alle categorieën een boek kopen, die eveneens tweedehands worden aangeboden. Start hier om het genre te vinden waarnaar je op zoek bent.

Nadelen

Het enige nadeel is dat de boeken van Bol zijn ingesteld op de hoogste prijs, waardoor je zelf moet zoeken naar een tweedehands versie. Natuurlijk geen wereldklus, maar het matcht ook niet helemaal met jouw vraag.

Boekwinkeltjes

Boekwinkeltjes is een platform waarop verkopers van tweedehands boeken zich kunnen aanmelden. Het is dus een grote boekenmarkt waar vraag en aanbod elkaar vindt.

Het is een grote ratjetoe aan tweedehands boeken. Gelukkig is er een interne zoekmachine om snel een schrijver of titel te vinden.

Ik nam de proef om de som met het populaire boek Ikigai.

De zoekresultaten voor het boek ikigia bij boekwinkeltjes

Wat me opviel, is de hoeveelheid boeken die niet hoorden bij het boek dat ik zocht, denk aan een Duitse uitgave.

Kortom: je moet zelf eerst verschillende pagina’s doorspitten voordat je het ideale boek hebt gevonden.

Wat kost een boek?

Gemiddeld 10 tot 15 euro.

Praktische Info – handig voor jou

  • Vaak 6 euro verzendkosten
  • Verkoper neemt binnen paar dagen contact op
  • Weinig rechten rondom retournering

Wat voor boeken kan ik kopen bij boekwinkeltjes?

Verschillende fysieke boekwinkels of particulieren zijn aangesloten bij Boekwinkeltjes. Van verschillende boekwinkeltjes komt een divers aanbod, waardoor elke titel in het Nederlandse taalgebied wordt aangeboden. Bekijk de pagina met onderwerpen om te beginnen met zoeken.

Nadelen

Het nadeel is dat het een paar dagen kan duren voordat een boek binnen is. Ook staat er niet altijd bij in wat voor staat het boek verkeert. Dit kan zorgen voor ongewenste verrassingen.

Boekenbalie

De boekenbalie is een webshop gericht op tweedehands boeken, ze verkopen in alle soorten en maten. Ook hier kijk ik weer naar een specifiek boek: De antwoorden op de grote vragen, van Stephen Hawking.

De boeken van Stephen Hawking bij Boekenbalie

Wil je meer weten over Boekenbalie? In deze review beoordeel ik deze webshop uit Rotterdam.

Ze hebben 2 boeken, en je kunt je op de hoogte laten houden van de nieuwste aanwinsten.

Op het gebied van service is de boekenbalie de uitblinker door de verzendkosten en het snelle verzenden.

Wat kost een boek?

Tussen de 6 en 10 euro. Dit hangt af van de kwaliteit van een boek. Je kunt een boek van hele goede tot minder kwaliteit kopen.

Praktische info – handig voor jou

  • Alle boeken zijn beschikbaar
  • Voor 15:00 bestelt, is dezelfde dag verzonden
  • De boeken vallen in diverse kwaliteitscategorieën

Wat voor boeken kan ik kopen bij Boekenbalie?

Boekenbalie koopt alle boeken op waarvan ze denken dat ze verkoopbaar zijn. Je begrijpt dat er hierdoor een breed aanbod ontstaat aan boeken. Zeg maar gerust alle genres. Aan jou om er een boek uit te vissen dat aansluit op je smaak. De website heeft een menu dat je hierdoor wegwijs maakt.

Nadelen

De verzendkosten vervallen alleen als je aankoopbedrag 40,00 is of je bestelt 4 boeken. Ik vind dit persoonlijk te hoog. Het schrikt potentieel kopers af.

Welke webshop is het beste voor tweedehands boeken?

De boekenbalie. Ze hebben immers de grootste verzameling aan boeken, zijn goed bereikbaar, hanteren lage prijzen en verzenden snel jouw bestelling. Bovendien heeft Boekenbalie voor ieder boek verschillende boeken beschikbaar, denk aan prijs, kwaliteit en omslag. Door deze brede keuze kun je makkelijker het boek bestellen dat perfect aansluit bij je verlangens. Dat maakt het zo leuk om boeken te bestellen bij Boekenbalie.

Waar moet je opletten bij het kopen van tweedehands boeken?

Kijk naar de kwaliteit. Heeft een boek wat je ervan verlangt? Ik kan bijvoorbeeld slecht tegen ezelsoren, die moet er niet inzitten.

Is het kopen van tweedehands boeken het waard?

Absoluut. De kwaliteit is goed, de prijzen aantrekkelijk en de verzending meestal goed geregeld.

Kan ik niet beter een nieuw exemplaar kopen?

Dit hoeft helemaal niet. De tweedehands boeken zijn immers meer dan goed. Het is voor jou ook voordelig: je bespaart geld en helpt het klimaat. Een nieuw boek betekent een boom kappen.

Verder lezen?