Waar Moet Je Op Letten Als Je Een E-reader Koopt? Hierop

de banner voor de blog waar moet je opletten bij een e-reader kopen?

Table of Contents

Je wilt een e-reader kopen. Nu kom je voor een groot aanbod te staan. Waar moet je dan opletten en rekening mee houden? Wij hebben de punten die je helpen om de ideale e-reader te vinden.

Formaat

Ten eerste de vraag: hoe groot wil je de e-reader hebben? Je hebt ze namelijk in verschillende formaten: van een model dat in je hand past tot een model voor op je schoot. Het gaat erom wat je wilt.

Als je het fijner vind om een e-reader in een hand te kunnen houden, is een kleine e-reader de beste optie. Als je liever een groter formaat wilt om bijvoorbeeld de letters beter te kunnen lezen is het beter om een grotere e-reader te kopen.

Het formaat maakt wel uit, want het leest makkelijker vanaf een grotere e-reader. Aan de andere kant is een kleinere e-reader wel makkelijker om vast te houden. Een grotere e-reader is ook duurder. Nu moet je niet letten op het geld – het gaat erom dat je de beste e-reader koopt voor jou.

Je kunt online veel gaan vergelijken. Vergelijk niet om bijvoorbeeld de laagste prijs te vinden. Maar vergelijk om de juiste e-reader te kopen.

Opslag

Zeer belangrijk. We gaan ervan uit dat je een echte boekenwurm bent die boeken aan de lopende band verslind. 😉

Dan is het wel fijn als er voldoende opslag op je e-reader is. Niet dat het geheugen na een paar downloads of e-books al vol zit.

Je kunt heel makkelijk zien bij een webshop of winkel wat de opslag is. Natuurlijk hoef je niet veel opslag te hebben. Schat in hoeveel je nodig hebt, en stem daar je keuze op af.

Aan de andere kant hoef je je geen zorgen te maken, bij de meeste e-readers kun je honderden tot duizenden e-books opslaan. Is toch geweldig?

Hoe makkelijk je een e-book erop zet

Stel je hebt een e-reader gekocht. In feite heb je dan nog niks. Want je kunt pas met een e-reader aan de slag als er een e-book opstaat.

Hiervoor moet je je e-reader koppelen aan de computer en een bestandje naar je e-reader toe slepen. We leggen het nu even erg snel uit. Maar hoe makkelijk kun je dit doen.

Misschien ben je niet zo computervaardig, en wordt e-books erop zetten een grotere worsteling. Zoek daarom op hoe makkelijk je e-books erop kan zetten.

Tip: leer in de tussentijd hoe je e-books op een e-reader zet. Ook als je nog geen een hebt bestelt. Dit bespaart je immers moeite en een leerproces.

Prijs

We hadden het zonet al even over de prijs. We zeiden dat deze niet belangrijk is. Het gaat immers om de perfecte aankoop, en niet om de prijs zo laag mogelijk houden.

We weten natuurlijk niet of je een beoogde e-reader kan betalen. Anders raden we je aan om nog even te wachten en te sparen.

De e-readers van het beste merk zijn niet altijd de duurste, dus dat scheelt al. (Kobo is het beste merk)

Als je een e-reader ziet die perfect past bij je wensen maar ietsjes duurder is dan de rest moet je het toch kopen.

Beter een duurder e-reader die helemaal bij je past dan een goedkoper die toch niet over de gewenste functionaliteiten beschikt.

Gemak

Je kunt heel veel met een e-reader. Eigenlijk heb je daar nu nog te weinig kennis van. Lees daarom de beschrijvingen van de e-readers goed door om te leren wat je wilt.

Maak ook een lijstje van wat je wilt. Noteer drie dingen die sowieso voor jou erop moeten zitten. Denk aan touchscreen, een lampje of het vergroten van letters.

kortom: je moet niet alleen letten op een paar punten om een e-reader te kopen, je moet alles leren en onderzoek doen. Hoe beter je daarna kiest, hoe meer plezier en gemak je er vervolgens van krijgt.

Abonnement

Hoe kun je een abonnement toevoegen aan de e-reader? Dat de vraag die je je moet stellen, omdat een abonnement het zoveel makkelijker voor je maakt.

Met een abonnement kun je in een keer talloze e-books lezen per maand voor een vast bedrag. Alleen is een abonnement snel gekocht, maar lukt het je ook om het makkelijk te verbinden aan je e-reader?

Zoek dat van te voren uit zodat je niet straks veel moeite hebt om je eerste e-book te lezen. Goed nieuws: in de meeste gevallen kun je eenvoudig een abonnement aansluiten op een e-reader.

Denk naast een e-reader ook al aan het toekomstige abonnement: wat voor een wil je? Wat wil je daarvoor gaan betalen?

Wat voor licht heb je?

Een bepaald licht is niet goed voor je ogen. Daardoor moet je ook goed kijken naar wat voor licht je e-reader geeft om je ogen niet onnodig tot last te zijn.

Het is ook niet goed om voor het slapen nog even je e-reader erbij te pakken. Hoe lekker dat ook kan zijn.

Je hoofd moet rusten. Minimaal een half uur voor het slapen geen beeldschermen meer voor jou.

een e-reader ligt op een doek met een kopje koffie

Knoppen of touchscreen?

Touchscreen kan fijn zijn. Het heeft echter ook nadelen, zoals dat het soms niet doet wat je wilt. Hierin moet je ook handigheid krijgen.

Soms kan het wel beter zijn om een e-reader te kopen met knoppen omdat deze altijd doet wat je zegt. Dit houdt natuurlijk niet in dat touchscreen slecht is. Je moet alleen hier een goede afweging inmaken.

Wat zeggen de reviews?

Uiteindelijk gaat het om de reviews, die vertellen immers eerlijk of een e-reader een goede keuze is, of je toch beter een rijtje verder kan kijken.

Neem daarbij wel mee dat over iedere product ook minder leuke reviews zijn. Dat maakt niet meteen een e-reader een verkeerde aankoop.

Let hiervoor op het gemiddelde van de reviews.

Kortom, let op:

  • Het formaat
  • Hoeveel opslag er is
  • Hoe je er een e-book opzet
  • Wat de prijs is
  • Hoe groot het gemak is
  • Welk abonnement erbij past
  • Wat voor licht het geeft
  • Of knoppen op touchscreen opzitten
  • Wat de reviews zijn