Waar vind je poëzie?

de banner voor de blog waar vind je poezie?

Jochem

Wil jou helpen om het boek te vinden waarnaar je op zoek bent

Table of Contents

Je kunt poëzie overal vinden. Dit zijn de 4 beste plekken om poëzie te zoeken.

Dichtbundels 

Dichtbundels zijn de beste manier om poëzie. In een dichtbundel staat zoveel poëzie dat je er een hele tijd mee vooruit kan.

Je kunt dichtbundels vinden in boekhandels, op rommelmarkten en bij online winkels. Er zijn bovendien ook heel veel dichters die dichtbundels hebben uitgebracht. Iedere dichter heeft een eigen onderwerp. Dus kijk goed naar de onderwerpen en koop de dichtbundel die je het meeste aanspreekt. Of koop een dichtbundel en laat je verwonderen. De woorden zullen je grijpen en niet meer loslaten.

een bak met dichtbundels, dat wordt aangegeven met een kaart

In kranten 

In kranten vind je ook vaak poëzie. Poëzie wordt vaak gebruikt om iemand te duiden. Zoals bij het overlijden van Peter R de vries, hij droeg vaak het gedicht Muurbloem voor van Bertus Aafjes. Zulke poëzie is vaak de mooiste om te zien, want je verwacht het niet, en een goed gedicht houd je bezig en blijft voor altijd bij je.

Daarnaast besteden kranten vaak ook extra aandacht aan poëzie in een speciaal katern. Dit gaat dan niet over het gedicht zelf, maar over bijvoorbeeld de levensloop van de dichter. Dit maakt het nog interessanter. 😊

Op posters 

Loop eens een stad in en je komt zoveel poëzie tegen. Ze staan beschreven op posters op gebouwen, muren, ramen. Je hoeft er niet eens naar te zoeken. Je stuit er gewoon op. Wie wil kennismaken met poëzie moet eens zijn ogen openhouden en een prachtig gedicht spotten.

Ik woon in Enschede, en ben daardoor een fan van het werk van Willem Wilmink. Aan de buitenkant van boekhandel Broekhuis staat het prachtige gedicht Textielstad van hem.

Als ik dit gedicht lees, valt het me dat iedereen er voorbij loopt omweg naar iets anders. Terwijl de woorden van Wilmink hun wereld ook vergroten.

Social media 

Een van de voordelen van social media, want mensen richten een account op en zetten hun werk online. Als je deze accounts volgt, krijg je wekelijks een nieuwe portie aan poëzie. Als het goede poëzie is, zul je telkens van smullen.

Instagram is de beste sociale media, omdat dichters hun werk makkelijk kunnen verwerken in een foto en deze plaatsen. Dit is ook de plek om onbekend talent te ontdekken. Typ poëzie in bij de hashtags en de kanalen komen vanzelf op.

Makkelijk poëzie vinden door het veel te lezen 

Je vind makkelijker poëzie als je ermee bezig bent. Als je nu nog weinig poëzie hebt gelezen, loop je vaak voorbij de dichtbundels, omdat je interesse er niet vanuit gaat. Dit verandert als je regelmatig poëzie leest.

Dus begin met poëzie lezen op de manier die het beste bij jou past en je zal poëzie overal tegenkomen.

Het leuke aan poëzie is dat het een kunstvorm is die voor iedereen beschikbaar is. Daarom schrijven mensen gedichten en publiceren ze.

Poëzie is ook voor iedereen beschikbaar, want het zijn geen lange stukken of boeken die je moet lezen, maar korte en pakkende teksten waarover je napraat met vrienden en familie. 

Andere kennisbankartikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *