Wat heb ik nodig om te bloggen?

Wat heb ik nodig om te bloggen?
Jochem

Jochem

Wil jou helpen om een betere schrijver te worden om daarmee meer te verdienen.

Table of Contents

Je hebt dit nodig om te bloggen:

  • Een domeinnaam
  • Hostingpakket
  • Sitebuilder
  • Afbeeldingen
  • Zoekwoordenonderzoek
  • Een plan

Een domeinnaam

Dit is de naam van je blog, zoals Grolsch www.grolsch.nl heeft. Registreer een domeinnaam waarvoor je moet betalen, want dan heb je meteen een volwaardige plek op het internet. Als je immers kiest voor een gratis domeinnaam bij bijvoorbeeld Wix, kan iemand anders de echte domeinnaam claimen en is je kans weg om een ‘echte website op te bouwen’.

Het registreren van een domeinnaam kost gemiddeld 19,00 per jaar

Een hostingpakket

Een hostingpakket is de motor waarop je blog draait. Je huurt een plaatsje in een onlinesysteem waardoor jouw blog zichtbaar is op het internet.

Kies een kwalitatief hostingpakket uit, omdat je dan automatisch beschikt over een snelle website en goede support als je een vraag hebt over een website. Ik kan je niet genoeg op het hart drukken hoe belangrijk het is om dit te doen, in plaats van een goedkoop hostingpakket af te sluiten.

Ik host al mijn website bij SiteGround, een van de beste aanbieders voor hosting

Sitebuilder

Je moet een Sitebuilder gebruiken om je blog mee op te bouwen, denk aan het inrichten van een homepagina en een Over Ons pagina.

Ik beveel hiervoor Elementor aan, omdat Elementor makkelijk is in de omgang. Je weet al door een YouTube video te bekijken hoe het moet.

Nu heb je de keuze uit de gratis of betaalde versie van Elementor (Elementor Pro). Je kunt het beste de betaalde versie aankopen voor 59,00 dollar per jaar, vanwege de ongekende mogelijkheden die je dan tot je beschikking hebt.

Bekijk in de video hieronder hoe je een website maakt met Elementor Pro.

Afbeeldingen

Een blog zonder afbeeldingen is natuurlijk kaal. Gelukkig bieden verschillende website als Unsplash gratis afbeeldingen aan van een hoge kwaliteit die je met een druk op de knop downloadt voor je eigen blog. De bovenstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Houdt de afbeeldingen zo klein mogelijk zodat dit bestand je website niet onnodig trager maakt.

Zoekwoordenonderzoek

Je kunt natuurlijk gaan bloggen over de onderwerpen waar je passie ligt. En doe dat ook zeker eens in de zoveel tijd. De kans is dan echter klein dat je veel bezoekers krijgt op je blog, terwijl dat volgens mij wel je doel is.

Doe daarom eerst zoekwoordenonderzoek. Dit betekent dat je gaat kijken naar wat mensen intoetsen in Google en vervolgens de zoektermen gebruikt als inspiratiebron als onderwerp voor een blog.

Leer hier hoe je een zoekwoordenonderzoek doet.

Een plan

Zonder een plan gaat je blog sowieso falen. Niet rot bedoeld. Een plan is niet een dik boek van meerdere pagina’s, maar een opzet waarin je beschrijft wat je niche is, over welke onderwerpen je de komende weken over gaat schrijven en wat je doelen zijn. Een plan geeft immers richt waardoor je stapsgewijs je doelen kan behalen.

Dit zijn dus de benodigdheden voor bloggen. Voor nu heb ik een opdracht aan je: claim een domeinnaam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *