Wat heb je nodig om een e-book te lezen?

een afbeelding voor de blog over wat je nodig hebt om een e-book te lezen

Table of Contents

Alleen een digitaal apparaat zoals een telefoon, computer, tablet of een e-reader. Je downloadt een e-book, vervolgens lees je het als een gewoon boek.

Veel mensen schaffen een e-reader aan omdat ze daar prettiger op lezen. Terwijl je geen e-reader moet aanschaffen om een e-book te lezen.

Maar een e-reader is toch het beste?

In principe wel. Je hebt met een e-reader de beschikking over een ruim beeldscherm, ruime opslag en mogelijkheden om woorden te onderstrepen. Toch is een e-reader niet alleen een goede optie.

Want met een telefoon kun je ook prima een e-book lezen. Het enige wat ontbreekt, is de mogelijkheid om het gedownloade e-book ergens op te slaan. Hiervoor zijn genoeg oplossingen.

Bovendien zit je ook heel veel op je telefoon. Waarom zou je er dan ook geen e-book oplezen?

Zijn e-books gemaakt om te lezen vanaf een telefoon?

De meeste e-books zijn gemaakt om te lezen vanaf een e-reader. Je zult dus soms de grootte moeten aanpassen als je leest op je telefoon. Maar het kan wel.

Nemen e-books veel GB in?

Een e-book kan flink ruimte innemen op je telefoon, denk aan 4 GB. Als je telefoon 16 GB aan opslagruimte telt, is dat een grotere hap.

Een e-reader kent veel meer opslag, waardoor er veel boeken op kunnen staan. Dit is dus een van de voornaamste redenen waarom mensen een e-reader kopen.

Hoe kan ik e-books lezen op mijn telefoon?

Je kunt het beste een app downloaden die het formaat van het e-book voor je verkleint. Hierdoor kun je meteen starten met een e-book en bespaar je kosten voor een e-reader. Bekijk in deze video welke apps je het beste kunt downloaden.

Brengen e-books virussen met zich mee?

Nee. De e-books worden (als je ze koopt) geleverd via een afgesloten systeem waar geen virussen bij kunnen komen.

Andere kennisbankartikelen