Wat heb je nodig om een e-book te lezen?

een afbeelding voor de blog over wat je nodig hebt om een e-book te lezen
Jochem

Jochem

Wil jou helpen om het boek te vinden waarnaar je op zoek bent

Table of Contents

Alleen een digitaal apparaat zoals een telefoon, computer, tablet of een e-reader. Je downloadt een e-book, vervolgens lees je het als een gewoon boek.

Veel mensen schaffen een e-reader aan omdat ze daar prettiger op lezen. Terwijl je geen e-reader moet aanschaffen om een e-book te lezen.

Maar een e-reader is toch het beste?

In principe wel. Je hebt met een e-reader de beschikking over een ruim beeldscherm, ruime opslag en mogelijkheden om woorden te onderstrepen. Toch is een e-reader niet alleen een goede optie.

Want met een telefoon kun je ook prima een e-book lezen. Het enige wat ontbreekt, is de mogelijkheid om het gedownloade e-book ergens op te slaan. Hiervoor zijn genoeg oplossingen.

Bovendien zit je ook heel veel op je telefoon. Waarom zou je er dan ook geen e-book oplezen?

Zijn e-books gemaakt om te lezen vanaf een telefoon?

De meeste e-books zijn gemaakt om te lezen vanaf een e-reader. Je zult dus soms de grootte moeten aanpassen als je leest op je telefoon. Maar het kan wel.

Nemen e-books veel GB in?

Een e-book kan flink ruimte innemen op je telefoon, denk aan 4 GB. Als je telefoon 16 GB aan opslagruimte telt, is dat een grotere hap.

Een e-reader kent veel meer opslag, waardoor er veel boeken op kunnen staan. Dit is dus een van de voornaamste redenen waarom mensen een e-reader kopen.

Hoe kan ik e-books lezen op mijn telefoon?

Je kunt het beste een app downloaden die het formaat van het e-book voor je verkleint. Hierdoor kun je meteen starten met een e-book en bespaar je kosten voor een e-reader. Bekijk in deze video welke apps je het beste kunt downloaden.

Brengen e-books virussen met zich mee?

Nee. De e-books worden (als je ze koopt) geleverd via een afgesloten systeem waar geen virussen bij kunnen komen.

Andere kennisbankartikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *