Wat is een roman?

banner voor de blog wat is een roman

Jochem

Wil jou helpen om het boek te vinden waarnaar je op zoek bent

Table of Contents

Een roman is een verhaal dat door een schrijver is geschreven.

Een roman kan erg verschillend beginnen, denk aan een scène in de douche of een heftige gebeurtenis.

Een roman heeft vaak diepgaande aspecten. Er gebeuren meerdere dingen, de hoofdpersoon zit in de knoop en er spelen relaties op de achtergrond. Kortom: een roman is een verzameling van meerdere percepties.

Er zijn verschillende romans. Je kunt een streekroman lezen, een liefdesroman of een oorlogsroman. Noem het maar op, en er is een roman over geschreven.

Romans worden ook vaak verfilmd, de auteur verkoopt de rechten dan.

Een goede roman 

Wanneer is een roman goed?

Ik denk dat je dit goed kan vergelijken met een mooi concert, alles loopt in elkaar over alsof het vanzelf gaat, dit is bij een goede roman ook het geval. Het kost geen kracht om verder te lezen. Het verhaal, de personages en situaties spreken je aan. Je wilt weten wat er gaat gebeuren.

Voorbeelden van een goede roman:

Waarom zou je een roman lezen

Omdat je een eigen wereld vormt door het verhaal dat je leest. Je bent de observator van de andere wereld. In deze andere wereld spelen allemaal zaken, en daar heb je gevoel bij. Deze gevoelens laten je niet meer los als je in het verhaal zit.

Een andere reden om romans te lezen, is omdat het verslavend is – als je een keer een goede roman hebt gelezen, wil je door naar de volgende. En je kunt heel veel romans vinden. In de boekenkast van je ouders, bij online webwinkels, boekhandels, op rommelmarkten of in een minibieb.

Geen hoge verwachtingen 

Je kunt niet een roman lezen en verwachten dat het vanaf de eerste bladzijde spektakel is. Dat moet meestal op gang komen. Geef het de tijd.

Andere kennisbankartikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *