Welke boeken moet je lezen als je niet graag leest

de banner voor de blog welke boeken moet je lezen als je niet graag leest

Table of Contents

Als je niet graag leest, kun je het beste de boeken van Charles Bukowski lezen. Bukowski schrijft romans over de moeilijkheden van het leven. We herkennen ons hier allemaal – het is een van de redenen waarom zijn boeken zo populair zijn.

Daarnaast had Bukowski ook een snelle schrijfstijl, waardoor je zijn boeken makkelijk leest. Ik weet zeker dat je na het lezen van een boek van Bukowski meer over hem wilt weten.

via GIPHY

3 redenen om de boeken van Charles Bukowski te lezen

Een pakkende schrijfstijl

Als Charles Bukowski ergens om bekend stond, dan was het zijn pakkende schrijfstijl. Hij schreef als een scheermes. Dat betekent dat er in zijn zinnen weinig bijvoeglijke naamwoorden of bijzinnen staan. Het is een directe schrijfstijl. Je hoeft niet lang over de zinnen na te denken. Je begrijpt ze direct en wilt meer lezen, omdat zijn zinnen je aanspreken.

Bukowski zei zelf: ieder woord moet ervoor zorgen dat je het volgende woord wilt lezen, en de pagina wilt omslaan. Dat is gelukt, knap werk Hank.

Herkenning

Charles Bukowski had geen gemakkelijk leven – hij werd in zijn jeugd geslagen door zijn vader, rondde zijn school niet af, en had slecht betaalde banen. Daarnaast lukte het eigenlijk niet op zijn droom: schrijver worden, van de grond te laten komen. Hij brak door na zijn vijftigste.

Ondanks deze moeilijkheden vond hij succes als een schrijver, en lukt het hem door te schrijven om te gaan met de moeilijkheden die hij had. Velen halen tegenwoordig inspiratie uit zijn quotes.

Bovendien leeft niemand een gemakkelijk leven. We lopen allemaal tegen dingen aan. De een groter dan de ander.

Daarom halen we troost uit de boeken van Charles Bukowski.

Het is niet moeilijk

Dit bedoel ik niet lullig. Het is daardoor wel een reden om zijn boeken te lezen als je niet graag leest. Het gaat altijd over een situatie, die je kunt volgen en lacht om de situatie of meevoelt met de hoofdpersoon. Je kan meepraten over de situaties op het werk waar de hoofdpersoon tegenaan loopt.

De boeken bevatten korte zinnen, waardoor je iedere dag meerdere pagina’s kan lezen. Luister eens naar dit gedicht:

Je wilt dan toch meer lezen van deze man?

Je bent niet de enige. In de beroemde boekwinkel Shakespeare and Company in Parijs heeft Charles Bukowski een prominente plaats.

Samenvatting

Wie niet graag leest, moet het werk van Bukowski lezen. Zijn romans zullen je laten lachen, huilen of doen terugdenken aan bepaalde momenten in je leven. Daarnaast raak je geïnspireerd door zijn way of life. Een boekentip voor iedereen.

Zijn de boeken van Bukowski ook vertaald naar het Nederlands?

Ja, dit geldt in ieder geval van zijn beroemdste boeken.

Wat is het bekendste boek van Bukowski?

Dat is het postkantoor.

Waar kan ik de boeken van Charles Bukowski kopen?

Overal in Nederland. Zowel online als fysiek.

Andere kennisbank artikelen: